dinsdag 30 december 2014

De lekkerste foto momenten van 2014

Een jaar niets laten zien op blogspot, maar toch maar  weer eens iets posten. Ik zag dat mijn mapje van 2014 600 gig groot is, en dat is na heel veel deleten al. Veel panorama`s en hdr`s, dan schiet het natuurlijk ook erg op. Ik doe niet een foto per maand, want dan moet ik me teveel beperken,dus ik post gewoon de foto`s die ik zelf mooi vind, of wat hele leuke momenten waren.

Met deze plaat was ik erg in mijn nopjes. De 1e keer dat ik er echt op uit ging om bliksem te fotograferen, en dan met zo`n foto thuis komen. Dat mag van mij volgend jaar nog een paar keer gebeuren!Eeen plekje bij Brouwershaven. Ik was er de dag ervoor ook, maar toen was het weer niet goed genoeg. Dus de volgende dag vroeg uit de veren, en toen werkte het licht,het weer en de kleuren wel mee. Genomen met een 10-stops grijsfilter.

Na een dagje België, uiteindelijk ook in Gent beland. Ik blijf het een heerlijke stad vinden. Beredruk omdat er kermis en Kerstmarkt was, maar toch leuke foto`s kunnen nemen.

Op zoek naar de Adder, vonden we in een gebiedje een stuk of  11 Gladde Slangen. Oke, geen adder, maar deze gladde slang is nog een stukje zeldzamer en moeilijker te vinden. Dit is een jonkie.

Lange sluitertijden, i love it! Genomen in West-Kapelle met een 10-stops grijsfilter.


Zo`n prachtige havik voor de lens krijgen is toch wel kicken. Hij bleef een half uurtje pal voor mijn neus zitten.

Stond al heel lang op het lijstje, maar dit jaar eindelijk ook eens gedaan. De herfst fotograferen bij de Hoegne in België.

Je eigen ijsvogel stek, zo leuk. Ik heb nog niet de foto`s kunnen maken die ik graag nog wil, maar hoop dat in het voorjaar toch voor elkaar te krijgen. Maar dit is al beter dan ik ze had.


Bizar....op nog geen 1500 meter van je huis 12 jonge vossen op een plek waar ik nog nooit vossen gezien heb. Daarna heb ik ze helaas ook niet meer gezien.

Dit jaar 2 keer naar de Viroin geweest in België. Wat een heerlijke vlinderplek is dat toch. De Koningspage:

En een aantal dagen naar Parijs geweest. Zoveel drukker dan ik nog van vroeger in gedachten had. Na 4 dagen snel weer de rust van de natuur opzoeken: Trap van Opera Garnier.


Steenuilen fotograferen bij Hans Menop. Was toch wel een hele leuke dag, met leuke foto momenten.

Een andere trap in Parijs,die van het Pantheon. Ik ben gek op trappen ;)

Zat adresjes, maar het kwam er maar niet van. Dit jaar eindelijk weer eens wat urbex gedaan. Chateau Nottebohm.

En gelukkig nog wat wat winterse dagen dit jaar. Deze winterfoto is gemaakt 20 minuutjes voor zonsopkomst.


Het blijft toch een leuke plek, Zaanse Schans. De lucht zat hier niet bepaald tegen.

Dat waren wat hoogtepunten van mij dit jaar. Ik ga jullie hoogtepunten zeker ook even bekijken. En ik weet het, het watermerk doet wat afbreuk aan de foto`s. Ik vind het ook niks, maar merk wel dat ze nu eindelijk eens een beetje van mijn foto`s afblijven. Morgen ben ik veel te druk,dus vandaar dat ik nu dit blogje maar post. Ik wens iedereen een heel gelukkig en gezond 2015!

Groetjes,

raymond
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...